Aktualnie znajdujesz się na: Strona główna > Zdrowie > Chleb - przepustką do zdrowia >

KATEGORIE

Chleb - przepustką do zdrowia

Chleb - przepustką do zdrowia

2013-04-08

Wrocławscy naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego znaleźli sposób, jak szybko i smacznie uzdrowić rzesze Polaków, zwalczyć skutki chorób cywilizacyjnych i... odchudzić. Tajemnica tkwi w codziennym chlebie.

Pełnoziarnista mąka owsiana i jęczmienna zwiera cenny błonnik



Profesor Zygmunt Gil chce chlebem z dodatkiem grubej mąki, zwłaszcza owsianej i jęczmiennej, uzdrowić społeczeństwo i uwolnić je od chorób cywilizacyjnych. Nawet niechcący, bez wiedzy konsumenta, warto sprawić, żeby on jadł coś, co będzie mu smakowało i wpływało na jego zdrowie –stwierdza prof. Gil

Pełnoziarnista mąka owsiana i jęczmienna zwiera cenny błonnik - betaglukan, który obniża ciśnienie, poziom cholesterolu i zwiększa odporność. Chleb ze zdrowymi dodatkami nie tylko leczy. Również smakuje. Naukowcy ogłaszają prawdziwą rewolucje - im częściej będziemy jeść zdrowy chleb, tym pewniej schudniemy.

http://www.tvp.pl/wroclaw/aktualnosci/rozmaitosci/chleb-nasz-powszedni/10428779

Powrót

NASZE POLECANE PRODUKTY

Nasza Piekarnia powstała w 1989 roku w niewielkim budynku przy ul. Boenigka 7d. Sprowadziliśmy do niej sprzęt z Austrii z okolic Tyrolu co dało pomysł nazwy. Na początku mieliśmy tylko jeden mały piec...

Czytaj więcej »

PARTNERZY

WSPIERAMY

Piekarnia Tyrolska | Wszystkie prawa zastrzeżone @ 2012

Projekt i realizacja: virtualmedia.pl, agencja reklamowa Olsztyn

ZDJĘCIA, VIDEO


Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.