Aktualnie znajdujesz się na: Strona główna > Aktualności > Wystawa Chleba Naszego w Nidzicy >

KATEGORIE

Wystawa Chleba Naszego w Nidzicy

Wystawa Chleba Naszego w Nidzicy

2013-01-23

Wystawa Chleba Naszego w Nidzicy

W piątek 1 lutego o godzinie 18.00 w Galerii Pod Belką na nidzickim zamku zostanie otwarta  wystawa fotograficzna pt. ?Chleba Naszego...?. Wystawa obrazująca zawód piekarza na przestrzeni stulecia, swoją premierę miała 19 grudnia w Olsztynie.

Wystawa, składa się  z dwóch części. Pierwszej autorem jest  Marcin Mazurowski z Bytomia (pochodzi z Łomży, a mieszka i pracuje na  Śląsku). Jego prace są częścią cyklu fotografii obrazującego ginące  zawody. Na zdjęciach zobaczymy starą piekarnię, funkcjonującą od ponad  stu lat na Śląsku, gdzie sposób wypieku chleba pozostał niezmieniony. Te  fotogramy na stałe prezentowane są w Muzeum Chleba w Radzionkowie.

Autorką drugiej części wystawy jest Karolina Szczyglewska z Olsztyna,  etyk z wykształcenia, fotografka z zamiłowania. Jej prace są efektem  nocnej sesji zdjęciowej w Piekarni Tyrolska, gdzie każdej nocy wypieka się trzy i  pół tony pieczywa. Przeciętny zjadacz chleba będzie miał wyjątkową  okazję zobaczyć na fotografii nowoczesne urządzenia i wysoce  zmechanizowany proces produkcji odwzorowujący tradycyjny wypiek chleba  na zakwasie.

Partnerem wystawy jest Piekarnia Tyrolska

W celu pobrania plików kliknij na zdjęcia.

Powrót

NASZE POLECANE PRODUKTY

Nasza Piekarnia powstała w 1989 roku w niewielkim budynku przy ul. Boenigka 7d. Sprowadziliśmy do niej sprzęt z Austrii z okolic Tyrolu co dało pomysł nazwy. Na początku mieliśmy tylko jeden mały piec...

Czytaj więcej »

PARTNERZY

WSPIERAMY

Piekarnia Tyrolska | Wszystkie prawa zastrzeżone @ 2012

Projekt i realizacja: virtualmedia.pl, agencja reklamowa Olsztyn

ZDJĘCIA, VIDEO


Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.