Aktualnie znajdujesz się na: Strona główna > Aktualności > Dlaczego kochamy chleb? >

KATEGORIE

Dlaczego kochamy chleb?

Dlaczego kochamy chleb?

2017-12-11

Aż 98% Polaków jada pieczywo, a 80% z nich robi to przynajmniej raz dziennie - wynika z badania Kantar Millward Brown na zlecenie sieci Netto. To samo badanie pokazuje, iż nasi rodacy kupują pieczywo także coraz bardziej świadomie.

Na sprawdzony, ceniony smak, jako kryterium ważne i najważniejsze, wskazuje 83% ankietowanych. Kilkudniowa świeżość pieczywa jest ważna dla 68% osób.

Na trzecim miejscu znalazła się wysoka jakość składników (65%), a następny jest fakt wyrabiania pieczywa przez lokalną piekarnię (64%) oraz tradycyjna receptura chleba czy bułek (59%).

To pokazuje, że poszukiwany jest przede wszystkim chleb świeży, naturalny, wykonany z dobrych produktów. Wielu kojarzy się on ze smakiem dzieciństwa i chlebem wypiekanym własnoręcznie z domu.

Źródło: ppic

Powrót

NASZE POLECANE PRODUKTY

Nasza Piekarnia powstała w 1989 roku w niewielkim budynku przy ul. Boenigka 7d. Sprowadziliśmy do niej sprzęt z Austrii z okolic Tyrolu co dało pomysł nazwy. Na początku mieliśmy tylko jeden mały piec...

Czytaj więcej »

PARTNERZY

WSPIERAMY

Piekarnia Tyrolska | Wszystkie prawa zastrzeżone @ 2012

Projekt i realizacja: virtualmedia.pl, agencja reklamowa Olsztyn

ZDJĘCIA, VIDEO