Aktualnie znajdujesz się na: Strona główna > Aktualności > Prawdy i mity na temat glutenu >
KATEGORIE
Prawdy i mity na temat glutenu
2018-11-2220 listopada 2018 roku odbyła się w Warszawie konferencji Prawdy i mity na temat glutenu. O glutenie mówił technolog, dietetyk i marketingowiec.
W trakcie konferencji przedstawiono: Ocenę wiedzy konsumentów na temat glutenu na podstawie badań ankietowych przeprowadzonych na blisko 1000 ankietowanych oraz prawdy i mity dotyczące wpływu glutenu na zdrowie człowieka. Zapraszamy do zapoznania się z materiałami konferencyjnymi, które zostały zamieszczone poniżej oraz w okolicach sali 308. Miłośników sztuki zapraszamy do czytelni szkolnej do obejrzenia albumu pt. „Malarska opowieść o polskim chlebie” wydanego przez Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego. Album poprzez dzieła polskich twórców – dr Elżbietę Staszewską i Mieczysławę Janik pokazuje historię i proces powstawania chleba.
Powrót