Tłusty Czwartek z Kuchem
2021-02-14
Blisko 70 pensjonariuszy poznało historię rozwoju sztuki piekarniczej na Warmii i Mazurach, oczywiście ze szczególnym uwzględnieniem tradycji historycznej kucha. Opinie o jego walorach smakowych były entuzjastyczne, za co dziękujemy.
Kuch został przygotowany w ramach Osi priorytetowej 1 - „Inteligentna gospodarka Warmii i Mazur”, Działania 1.5- „Nowoczesne firmy”, Poddziałania 1.5.2 -„Odtwarzanie gospodarczego dziedzictwa regionu” Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020. Tytuł projektu „Dawne i niezapomniane receptury nowoczesnym sposobem i myślą technologiczną przedsiębiorstwa Piekarnia Tyrolska”.
Powrót
Kuch Warmiński
2021-01-13
Kuch warmiński przygotowany będzie przez Piekarnię Tyrolską w ramach ramach Osi priorytetowej 1 - „Inteligentna gospodarka Warmii i Mazur”, Działania 1.5- „Nowoczesne firmy”, Poddziałania 1.5.2 -„ Odtwarzanie gospodarczego dziedzictwa regionu” Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020. Tytuł projektu „Dawne i niezapomniane receptury nowoczesnym sposobem i myślą technologiczną przedsiębiorstwa Piekarnia Tyrolska”,
Projekt jest współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Wysokość dofinansowania wynosi 1.679.7000m00 zł, co stanowi 55,99% kosztów kwalifikowanych projektu. W ramach projektu prócz wprowadzenie na rynek produktu wyrabianego na skalę przemysłowa, wdrożona będzie innowacyjna technologia wyrobu produktów piekarniczych na specjalnie zaprojektowanej i skonfigurowanej pod potrzeby zakładu linii produkcyjnej.Drugim wprowadzanym produktem będzie bułka z ziemniakiem.
Powrót