Aktualnie znajdujesz się na: Strona główna > Aktualności > Chudnij z Piekarnią Tyrolską >
KATEGORIE
Chudnij z Piekarnią Tyrolską
2012-11-19W zdrowym chudnięciu nie ma głodowania. Podstawą diety jest pięć, odpowiednio dobranych pod względem liczby kalorii, posiłków dziennie i regularne ich spożywane co 3-4 godziny. Dają one dużo energii do pracy i aktywności fizycznej, zmniejszają apetyt na słodycze. Ponadto ważny jest ruch: 30 minut spaceru i dwa razy w tygodniu ćwiczenia po 15 minut .
Ważną rolę w diecie odgrywają węglowodany, a w tym odpowiednie pieczywo - razowe, z ziarnami, o niższym wskaźniku glikemicznym.
W audycjach radiowych, które będą do odsłuchania na naszej stronie specjaliści; dietetycy, lekarze, celebryci, osoby, które poddawały się różnym dietom opowiedzą o ich skutkach.
Dietetyczka Dorota Jesiołowska opracowała na każdy tydzień jadłospis, który będzie podany na stronie ze wskazaniem, które rodzaje pieczywa spełniają wymogi diety.
Nadwaga jest w obecnych czasach problemem globalnym, potwierdzają to statystyki prowadzone w wielu krajach. Obecna sytuacja staje się coraz bardziej dramatyczna. Tylko w ciągu ostatnich dziesięciu lat liczba otyłych ludzi na świecie wzrosła z ok. 200 mln do prawie 300 mln osób. Mówi się już o otyłości w kategoriach epidemii. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznaje otyłość za globalną chorobę XXI wieku.
A więc do dzieła…..z tyrolskim pieczywem!
W tym tygodniu audycja 1 i dieta na pierwszy tydzień.
Pobierz audycję
Pobierz dietę