Aktualnie znajdujesz się na: Strona główna > Aktualności > Zupa chlebowa na zakwasie wg Pani Magdy Gessler >

KATEGORIE

Zupa chlebowa na zakwasie wg Pani Magdy Gessler

Zupa chlebowa na zakwasie wg Pani Magdy Gessler

2017-05-08

Zupa chlebowa na zakwasie była jednym z popisowych dań zrewolucjonizowanej przez Magdę Gessler jednej ze śląskich restauracji. Na gości restauracji czekały świeże bochenki pachnącego pieczywa, a Magda Gessler zrobiła z okrągłych bochenków miski, w których podawała bigos, a z pozostałego po wydrążeniu chlebów miąższu zrobiła zupę chlebową na zakwasie.

Zupa chlebowa na zakwasie wg Pani Magdy Gessler.

Składniki:
- miąższ z jednego bochenka chleba
- zakwas chlebowy (ok. 200 ml – do smaku)
- woda
- 6 jaj
- ziele angielskie
- liść laurowy
- czosnek
- sól
- pieprz

Sposób przygotowania:
Miąższ chlebowy przełóż do garnka, zalej go kwasem i wodą. Dodaj przyprawy, gotuj do momentu zagotowania. Następnie wlej rozbite jaja. Nie mieszaj zupy, by żółtko się nie rozmieszało, ale ścięło w całości. To na tyle jeżeli chodzi o przepis Pani Gessler, a może Państwo macie własne przepisy na zupę chlebową?

Zapraszamy do podzielenia się przepisami.

źródło: http://www.ofeminin.pl/

Powrót

NASZE POLECANE PRODUKTY

Nasza Piekarnia powstała w 1989 roku w niewielkim budynku przy ul. Boenigka 7d. Sprowadziliśmy do niej sprzęt z Austrii z okolic Tyrolu co dało pomysł nazwy. Na początku mieliśmy tylko jeden mały piec...

Czytaj więcej »

PARTNERZY

WSPIERAMY

Piekarnia Tyrolska | Wszystkie prawa zastrzeżone @ 2012

Projekt i realizacja: virtualmedia.pl, agencja reklamowa Olsztyn

ZDJĘCIA, VIDEO


Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.