Aktualnie znajdujesz się na: Strona główna > Aktualności > O złudzeniu przy zakupie chleba >

KATEGORIE

O złudzeniu przy zakupie chleba

O złudzeniu przy zakupie chleba

2014-07-30

W najnowszym  numerze Rzeczpospolitej opublikowano ciekawą rozmowę z Aleksandrą Czarniewicz-Kamińską, dietetykiem.

Doświadczona  dietetyk stwierdza między innymi ,iż „gorsza jakość pieczywa zależy od tego jaki jest jego skład. Inną jakość ma bułka pieczona w piekarni, a inną odgrzewana z zamrożonego ciasta w supermarkecie. Ludzie robiący zakupy w supermarkecie mają złudzenie, że kupują świeże pieczywo, ale zapominają o tym, że było one przygotowane z zamrożonego ciasta, a więc musi zawierać odpowiednie dodatki zabezpieczające przez pleśnieniem, grzybem i inne składniki….”

Powrót

NASZE POLECANE PRODUKTY

Nasza Piekarnia powstała w 1989 roku w niewielkim budynku przy ul. Boenigka 7d. Sprowadziliśmy do niej sprzęt z Austrii z okolic Tyrolu co dało pomysł nazwy. Na początku mieliśmy tylko jeden mały piec...

Czytaj więcej »

PARTNERZY

WSPIERAMY

Piekarnia Tyrolska | Wszystkie prawa zastrzeżone @ 2012

Projekt i realizacja: virtualmedia.pl, agencja reklamowa Olsztyn

ZDJĘCIA, VIDEO


Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.