Aktualnie znajdujesz się na: Strona główna > Aktualności > Dlaczego co ósmy bochenek jest kiepskiej jakości? >
KATEGORIE
Dlaczego co ósmy bochenek jest kiepskiej jakości?
2014-07-29Ponad 12 % spośród skontrolowanych przez Inspekcję Handlową partii pieczywa posiadało ono niewłaściwą jakość , informuje Rzeczpospolita w najnowszym artykule. Zastrzeżenie dotyczyły m.in. kruszenia chleba i obniżonej w stosunku do informacji na oznaczeniu masy pieczywa. Przodują w tym jak zaznacza Grzegorz Nowakowski, dyrektor Instytutu Polskie Pieczywo-hipermarkety i małe piekarnie.
Niektóre małe piekarnie próbują nawiązać walkę o klienta poprzez konkurencję cenową, co –niestety-odbija się na jakości pieczywa twierdzi Grzegorz Nowakowski.
Według prognoz Euromonitor International Polacy w 2014 wydadzą 7,3 mld zł na chleb.