Aktualnie znajdujesz się na: Strona główna > Aktualności > Dlaczego co ósmy bochenek jest kiepskiej jakości? >

KATEGORIE

Dlaczego co ósmy bochenek jest kiepskiej jakości?

Dlaczego co ósmy bochenek jest kiepskiej jakości?

2014-07-29

Ponad 12 % spośród skontrolowanych przez Inspekcję Handlową  partii pieczywa posiadało ono niewłaściwą jakość , informuje Rzeczpospolita w najnowszym artykule. Zastrzeżenie dotyczyły m.in. kruszenia chleba i obniżonej w stosunku do informacji na oznaczeniu masy pieczywa. Przodują w tym jak zaznacza Grzegorz Nowakowski, dyrektor Instytutu Polskie Pieczywo-hipermarkety i małe piekarnie.

Niektóre małe piekarnie próbują nawiązać walkę o klienta poprzez konkurencję cenową, co –niestety-odbija się na jakości pieczywa twierdzi Grzegorz Nowakowski.

Według prognoz Euromonitor International Polacy w 2014 wydadzą 7,3 mld zł na chleb.

Powrót

NASZE POLECANE PRODUKTY

Nasza Piekarnia powstała w 1989 roku w niewielkim budynku przy ul. Boenigka 7d. Sprowadziliśmy do niej sprzęt z Austrii z okolic Tyrolu co dało pomysł nazwy. Na początku mieliśmy tylko jeden mały piec...

Czytaj więcej »

PARTNERZY

WSPIERAMY

Piekarnia Tyrolska | Wszystkie prawa zastrzeżone @ 2012

Projekt i realizacja: virtualmedia.pl, agencja reklamowa Olsztyn

ZDJĘCIA, VIDEO


Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.